Slipknot
Sreda 17. Jun 2009.
Beogradska Arena

26. april 2009.

 
 

Jedan od najboljih metal bendova današnjice dolazi u Beogradsku arenu 17. juna 2009, u okviru turneje „All hope is gone tour"

 
 

Posle više od decenije burne karijere, nekoliko nominacija za nagradu Gremi i brojnih kontroverzi, američki, ekscentrični i jedan od najboljih metal bendova današnjice dolazi u Beogradsku arenu 17. juna 2009, u okviru turneje „All hope is gone tour" kojom promovišu svoj najnoviji istoimeni album.

Slipknot je nastao pre četrnaest godina, tačnije 1995. Svoj prvi album "Mate. Feed. Kill. Repeat" izdali su nimalo slučajno na Noć veštica nakon čega je usledila trogodišnja pauza.

Drugi od ukupno četiri studijska albuma nazvali su "Slipknot", a objavljen je 1999., samo tri meseca nakon nastupa na Ozzfestu. Slede albumi "Iowa" iz 2001. i "Vol. 3 (The subliminal verses)" iz 2004.

Tokom 2002. bend doživljava krizu, i sve više kruže priče o njihovom raspadu. Slipknot koji je do tog vremena već okupio pozamašnu bazu fanova, izlazi iz krize i doživljava brojna priznanja: časopis "Rolling Stone" proglašava album "Iowa" "najboljim metal albumom ere." Ali ono najveće tek sledi: 2008. godine dospevaju na prvo mesto Billboard-ove liste albumom "All hope is gone" povodom kojeg odlaze na novu svetsku turneju.

Od početka rada na albumu do njegovog izdavanja prošlo je gotovo godinu dana u cilju da naprave najbolji hevi-metal album karijere, sa dodacima trash-a i eksperimentalnog zvuka postignutog akustičnim gitarama i melodičnim vokalima.

KILLSWITCH ENGAGE predgrupa bendu SLIPKNOT na koncertu u Beogradskoj areni 17. juna!

(sadržaj uz odobrenje preuzet sa sajta Beogradska Arena)

 
 

koncerti

30. April - 02. Maj 2009.
Trentchtown Festival 09
Palić, Srbija

Subota 09. Maj 2009.
David Guetta

Beogradska Arena

Nedelja 24. Maj 2009.
Macy Gray

Beogradska Arena

Sreda 17. Jun 2009.
Slipknot:
All Hope Is Gone tour

Beogradska Arena

Petak 26. Jun 2009.
Simply Red:
Greatest Hits World tour

Kalemegdan, Beograd

 

iz mog ugla

Odabrana Kronologija
Riječkog Novog Vala

Prvi nastup Parafa na ledini između dvije kuće u Ulici Marka Oreškovića, gdje su svi članovi stanovali. Nenajavljena svirka Parafa u Parku Vladimira Nazora. Predstavnik vlasti sačekao je da nastup završi, a onda razjurio sudionike. Parafi su još dvaput zasvirali na plesnjacima u Osnovnoj školi Mateotti.

Bojan Mušćet