06. jun 2016.

 
 
The Bite objavili novi singl "Lies"

 
  Posle dve godine pauze, beogradska grupa The Bite u izmenjenom sastavu, vraća se na domaću rokenrol scenu, novim singlom "Lies".

Punokrvni rokenrol u pesmi "Lies" donosi odličan rif i sirovu energiju benda koji je oduvek svoju punu snagu pokazivao na živim nastupima. „To je prava "bajtovska" stvar, koja nas "vozi" kroz tekst o lažima i prevarama kojima ljudi pribegavaju u odnosima. Hteli smo da muzika podrzava taj bes koji tutnji kroz prevarenu i izdanu ženu koja smišlja osvetu“ kaže gitarista benda i autor pesme Bojan Savić. Snimana je u studiju „King Oliver“, a produkciju je radio Ivan Srdanović, dugogodišnji prijatelj benda kojem je, kao i njima, stalo da tu moć koju imaju na bini, prenese na snimak.

U novu epizodu The Bite ulazi sa dva nova člana. Nova pevačica benda je Ljiljana Zdravković koja se, nakon dugogodišnjeg bavljenja cover svirkama, pokazala kao odlično vokalno ali i autorsko pojačanje benda. „Ispostavilo se da smo kreativno prilično kompatibilni i veliko mi je zadovoljstvo što sam postala deo tako dobre ekipe kakva je The Bite, kaže nova pevačica za koju ostatak benda veruje da će se na pravi način uklopiti u energiju po kojoj su, u poslednjih 13 godina postali prepoznatljivi. Ritam sekcija pojačana je jednim od najboljih domaćih punk-rock bubnjara, Nebojšom BrkićemNebom, kojeg beogradska publika najbolje zna kao dugogodišnjeg člana grupe Šaht.

Bend The Bite za kraj leta planira još jedan singl, na srpskom jeziku, a zatim i koncertne aktivnosti.

Autor fotografije - Dušan Vučković

 
 

vesti


Jinx nastupaju na otvaranju Cinema City festivalaKoncertom popularnog zagrebačkog benda Jinx, muzički program Cinema City festivala započinje 25. juna. Deveto izdanje Cinema City festivala donosi, kao i svake godine, nesvakidašnji filmski izbor predstavljen kroz pažljivo osmišljene filmske selekcije...