18. jun 2016.

 
 
Počinju Koncerti na Zidiću

 
  Nastupom zagrebačkg sastava S3ngs 18. juna od 19h na popularnoj mini letnjoj sceni, Platou Milana Mladenovića, ispred Doma omladine Beograda, započinje ovogodišnji serijal besplatnih Koncerata na Zidiću.

S3ngsi su zagrebački bend aktivan na sceni od 2006. godine. Izvrsno prihvaćen prvi album "Moderno trijezan" 2010. godine postavio im je posebno mesto na sceni nezavisnim singlovima "Disciplina" i "Univerzalka" dok tri godine kasnije izlazi drugi, složeniji album "Costa S3ngsia" gde iz pank-rok zvuka traže nove forme igrajući se sa raznim stilovima brit-rok škole, instrumentima i stilovima. Miks na albumu "Costa" uradio je Srđan Sekulović Skansi, pa sa tog albuma u radijski etar stižu uspešni singlovi "Dođi", "Na more", "Hodao on", "Što su jutros napravile" i "Samo Štetiti".

"S3ngsi su krenuli 2006. godine kao trojac, Čaka-47 na bubnju, Friški na basu i mR gitara. Negdje 2012. godine nam se priključio Franjo na gitari i to je to. Dakle, nije bilo izmjena, već nam se samo priključio još jedan suputnik. Mi smo od 2006. do 2011. godine, kakvih pet godina prašili pure punk-rock i glazbeno i energetski. Nakon tih prvih nekoliko godina krenuli smo dalje, jer nam se nije dalo više nabijat po instrumentima. Htjeli smo nešto složenije, emocionalnije, zaj...cije, zanimljivije i tako je nastao drugi album Costa S3ngsia (2013.) s Franjom. Taman dovoljno prije albuma se pridružio Franjo i obojao album solo gitarom i predivnim vokalima.", kaže gitarista i pevač benda Matej Emer mR.

Poslednjih devet godina S3ngsi su svirali u Areni Zagreb sa Hladnim pivom, Domu sportova sa Manu Chao, INmusic festivalu 2010. i 2013. godine, kao i u većini klubova širom regije.

Danas S3ngsi sviraju mešavinu rock/brit-pop/yu-punk-rock/indie zvuka koju vešto kombinuju sa višeglasnim pevanjima, praskajućim gitarama, melodiozinim refrenima, synth formama, te svirkom začinjenom toplom energijom i oštrim izvođenjem. Trenutno su u fazi spremanja trećeg albuma "Lesi se vraća krući", a do tada publiku čeka dugi niz novih singlova. Trenuno je aktuelan singl "Da li će te čekati" koji je izašao pod okriljem OSA Media.

 
 

vesti


Uskoro novi album RHCPLjubitelji benda RHCP novi materijal čekaju već pet godina. Toliko je prošlo od izdavanja poslednjeg studijskog albuma “I'm With You”. Red Hot Chili Peppers novi album “The Getaway” najavili su pesmom "Dark Necessities“...