28. jun 2016.

 
 
Demo bendovi na 50. Gitarijadi

 
  Centar za kulturu i turizam grada Zaječara raspisao je konkurs za učešće demo bendova na 50. Gitarijadi, koja će biti održana od 11. do 13. avgusta na Gradskom stadionu u Zaječaru.

Pravo učešća na Konkursu imaju demo bendovi koji nemaju objavljeno komercijalno izdanje. Prijave za učešće na Konkursu se popunjavaju isključivo elektronskim putem – popunjavanjem obrasca na zvaničnom sajtu Gitarijade. Uz obrazac prijave neophodno je priložiti: snimke dve autorske kompozicije u ukupnom trajanju do 10 minuta (mp3/wma/acc), tekstove kompozicija na maternjem jeziku, spisak članova benda sa kontaktima, kratku biografiju, kontakt listu i fotografiju benda (jpg). Bendovi su u obavezi da u prijavi posebno označe kompoziciju koja će biti objavljena na Youtube kanalu Gitarijade. Konkurs se zvanično zaključuje 31. jula u ponoć.Nepotpune, neblagovremene i prijave koje nisu u skladu sa uslovima konkursa, neće biti razmatrane. Zvanična lista validno prijavljenih bendova biće objavljena 01. avgusta na sajtu Festivala.

Zavisno od broja prijavljenih bendova biće organizovane mini Gitarijade na kojima će biti izabrano 10 bendova koji će nastupiti u dva polufinala 11. i 12. avgusta. Troškove prevoza, smeštaja i ishrane za vreme trajanja Gitarijade snosi organizator.

Demo bendovi iz zemalja regiona plasiraće se na 50. Gitarijadu, učešćem (pobedom) na partnesrskim Festivalima u svojim zemljama.
 
 

vesti


Damien Jurado u DOB-uPosle dve godine jedinstveni Damien Jurado (Demjan Džurado) vraća se u Beograd 6. jula. Zbog velikog interesovanja koncert je prebačen iz Elektropionira u Dom omladine Beograda. Muzičar, pesnik i slikar iz Sijetla...