04. avgust 2016.

 
 
The Cockblockers i Njuškači jabuka na "Zidiću"

 
  "Zidić" ispred Doma omladine Beograda aktivan je i ovog vikenda. Na mini letnjoj sceni sa početkom u 20 časova, na Platou Milana Mladenovića nastupaju The Cockblockers (petak, 5. avgust) i Njuškači jabuka (subota, 6. avgust).

The Cockblockers, originalno iz Kragujevca, je mladi bluz/rok bend koji je počeo sa radom 2011. godine. Dve godine kasnije snimaju svoj prvi EP “Give me all I want”. Posle nekoliko promena u bendu, postavu čine osnivač, gitarista i pevač Nenad Todorović; Petar Blagojević za bas gitarom i Nikola Grozdanić na bubnjevima. Putovali su širom Srbije, i nastupali na mnogim festivalima: Festival uličnih svirača (2013), Šumadija Fest (2013), Nišville Jazz Festival (2014), Megafon Music (2014), Arsenal Fest (2015). Nakon EP-a, u naredne dve godine objavili su 2 singla, i Live Session “Waiting for the train” sa 6 autorskih pesama.Njuškači jabuka su beogradski instrumentalni bend koji stvara veoma inspirativne zvučne pejzaže u post-rock/nu-jazz maniru. Članovi benda su: Petar Ćeho - bas gitara, Marko Rekić - bubanj i Filip Obradović - gitara. U sadašnjoj postavi Njuškači jabuka postoje 2 godine. Bend je dobio ime po knjizi Vladimira Tasića, gde se pojavljuje pleme koje se hrani njuškanjem jabuka.Do sada na repertoaru imaju 11 autorskih pesama, od kojih je 5 snimljeno, ali samo kao demo verzije. Bavljenje muzikom članovi benda doživljavaju kao unutarnju potrebu, i ako ostane čak u okviru intimnosti benda, nepriznata od drugih - sa razlogom ili bez, nema odustajanja.

 
 

vesti


Cat Power prvi put u Srbiji!Jedna od najvažnijih zvezda Amerikana zvuka – Cat Power, na svom prvom gostovanju u našoj zemlji, 11. septembra u Domu omladine Beograda (20:30), predstaviće program koji predstavlja presek njene bogate karijere ...