21. novembar 2016.

 
 
Šeri Vilijams prvi put u Srbiji!

 
  Šeri Vilijams (Sharrie Williams) i njen bend premijerno će nastupiti 24. novembra od 21h u beogradskom Dorćol Platzu (Dobračina 59b).

“Bluz oluja nailazi i ime joj je Šeri Vilijams!”

Ovim rečima je kritičar Blues Revuea opisao jedno od prvih značajnih pojavljivanja ove pevačice na američkim bluz festivalima. Još od 2002. i njenog nastupa na Blues Estafette u Utrehtu (Holandija) Šeri Vilijams je privukla pažnju evropske bluz scene. Njeni živi nastupi su neverovatni i puni duha. Njen glas je ceo spektar, od šapata do vriska. Već posle samo nekoliko pesama tera publiku da ustane na noge. Veliki uticaj na nju su imale Koko Tejlor, Areta Frenklin, Tina Tarner i Eta Džejms, pa samim tim voli da peva gospel, soul, bluz i rok. U SAD je nazivaju „Princess of rockin’ gospel blues“, i to tačno opisuje njene nastupe i njenu muzičku raznovrsnost. Od nje možete očekivati tvrde rok zvuke ali ćete uživati i u baladama sa ličnom porukom, gospelu, bluzu pa čak i fanki tonovima. Pronalazi se u svim pravcima. Ona je jedno od najvećih otkrovenja današnjice, jer je toliko strastvena, prijatna, ali i ljuta, a pored svega uvek svoja. Njen album „I’m here to stay“ je snimljen u Mičigenu i producirao ga je Majkl Frimen.

Zajedno su napravili divnu muziku pravo iz srca. Sa pesmom „Out of the dark“, Šeri je izbacila album za koji je dobila zapažena priznanja kao što su:
2012. L’Academie du Jazz – Pariz
2012. nominovana u dve kategorije na Blues Awards – SAD

Sharrie Williams i njen bend u sastavu Lars Kutschke (gitara i vokal), Atilla Herr (Bas), Til Sam (klavir) i Chris Jones (bubanj i vokal) prvi put dolaze u Beograd. Nastupiće u četvrtak, 24. novembra od 21h u Dorćol Platzu (Dobračina 59b). Ulaznice po ceni od 1200 dinara su u pretprodaji u Dorćol Platzu i Music shopu Triumvirate (Njegoševa 53), a moći će da se, po istoj ceni, kupe i na ulazu u klub.

 
 

vesti


Prvih 15 godina
Ammonite RecordsaIzdavačka kuće Ammonite Records 15. rođendan obeležiće nizom koncerata i književnih događaja u više gradova Srbije. Prvi u nizu je koncert koji će se održati 9. decembra u Dorćol Platzu na kome će nastupiti Presing, Lutke i Halftones...