16. februar 2017.

 
 
Misko Čerkaš objavio singl "Mostar"

 
  Debitantskim video singlom za pesmu "Mostar" regionalna super grupa predvođena frontmenom Miskom Čerkašem (Misko Czerkas) najavljuje prvi album "Small Songs".

Alternativna rok super grupa okupljena oko autora Miska Čerkaša, koji je u Mostaru upoznao članove benda Zoster, tačnije Atilu Aksoja, gitaristu benda sa kojim je i snimio album, objaviće 7. aprila 2017. godine za izdavačku kuću Rock Svirke Records diskografski prvenac pod nazivom "Small Songs". Ovaj album najavljuje prvi singl "Mostar".

„Priča o Mostaru je zapravo o prijateljstvu, više nego bilo šta drugo, prvi put sam otišao tamo zbog muzike. Veoma blizak prijatelj Vlada mi je puštao pesmu ‘Čudna jada od Mostara grada’, tada sam prvi put čuo za sevdah i nakon toga sam morao doći na sam izvor, da čujem odakle potiče ta muzika koja me nakon prvog slušanja obuzimala”, prenosi frontmen benda Misko Čerkas.

„Kada sam došao, našao sam prijateljstvo u nekim divnim ljudima, ali sam našao i podelu među ljudima zbog politike, korupcije i ostataka tragičnih ratova koji su se dogodili. Jednostavno sam želeo da napišem nešto o svom prvom boravku u gradu i spot je napravljen da se zapamti, ne zaboravi…”

„Ponekad moraš da prevališ dug put kako bi se pronašao…”

Spot potpisuje Miki Olabarri Powell, produkciju i miks Atila Aksoj, dok je pesmu napisao Misko Čerkaš i samu pesmu, kao i ceo album posvetio preminulom prijatelju Vladimiru Gajiću (1971 – 2915).

Atilla Aksoj – gitara, bas gitara (Zoster)
Goran Rebac – bubanj (Zoster)
Bojan Ahac – hammond (Zoster)
Mustafa Santic – klarinet
Miroslav Užarević Uža – gitara (Goribor ; live).

 
 

vesti


Swans ponovo u Beogradu!Posle 30 godina, Beograd će imati čast da 25. marta 2017. u Domu omladine ponovo ugosti verovatno najznačajniji i najuticajniji avangardni bend na planeti - Swans, na svojoj poslednjoj turneji u ovom obličiju...