20. februar 2017.

 
 
Sastav Eyot uživo u "Studiju 6"

 
  U emisiji "Studio 6", 20. februara od 21h gostuje niški bend Eyot. Istog dana pojaviće se i njihov četvrti album pod nazivom "Innate" za njujoršku izdavačku kuću Ninety and Nine Records.

U "Studiju 6" – uživo na talasima Trećeg programa Radio Beograda i programu RTS 3 premijerno će izvesti nekoliko novih numera sa albuma "Innate". Album je snimio i miksovao, u Electrical Audio studiju u Čikagu, legendarni inženjer zvuka, producent i muzičar, Stiv Albini (Steve Albini) koji je u svojoj karijeri sarađivao sa imenima kao što su Nirvana, PJ Harvey, Pixies, Mogwai itd. Mastering je radila Šeli Stefens (Shelly Steffens).

„Ceo koncept albuma je posvećen ovom podneblju, preko imena kompozija do njihove strukture, melodija, harmonije i ritma“, kaže pijanista i kompozitor Dejan Ilijić.

Stiv Albini je poznat i po tome što je zadržao stari, odnosno analogni način snimanja tako da je album snimljen i smiksan bez upotrebe kompjutera. Celokupan proces je trajao tri dana. Snimanje albuma "Innate" podržao je Sokoj, organizacija muzičkih autora Srbije.

Eyot je bend iz Niša, nastao 2008. godine, u sastavu: Dejan Ilijić (klavir), Slađan Milenović (gitara), Miloš Vojvodić (bubanj) i Marko Stojiljković (bas gitara).

 
 

vesti


Evropska turneja Lise Hanigan kreće iz BeogradaNakon fenomenalnog premijernog solo nastupa u regiji, irska kantautorka Lisa Hanigan se u sklopu evropske turneje, u okviru koje promoviše album "At Swim", vraća na ove prostore i nastupiće u Beogradu, Novom Sadu, Zagrebu i Ljubljani...