15. mart 2017.

 
 
Promocija knjige Ogledala Lune + koncerti

 
  U okviru promocije monografije „Ogledala Lune“, Mina, Firči, Bale i Tišma će održati dva koncerta, 31. marta u Beogradu (Mikser House) i 1. aprila u Novom Sadu (Firchie Think Tank studio).

Nakon svega 15 koncerata i dve godine delovanja (1981-83), Luna je ’84. objavila album „Nestvarne stvari“ (Helidon) i nestala sa scene. Ploča je narednih godina stekla status nezaobilaznog dokumenta jugoslovenske rok avangarde, a svedoci kratkotrajnog Luninog koncertnog života pamte unikatnu autorsku viziju i ubitačnu izvođačku energiju benda.

Uprkos izvrsnim kritikama i rastućem kult-statusu, Luna se sastala samo još jednom: za nastup na Exitu 2004. godine. Nedavno je svetlost dana ugledala monografija „Ogledala Lune“, iza koje stoje autori Predrag Popović, Saša Rakezić i Goran Tarlać, koja na reprezentativan način govori o grupi koja je uzburkala domaću rok scenu početkom osamdesetih i daje odgovor zašto je njen uticaj i danas veoma jak.

Povodom objavljivanja knjige "Ogledala Lune", Mina, Firči, Bale i Tišma će održati dva koncerta. Mikser House u Beogradu je mesto Luninog uskrsnuća u petak, 31. marta, a „povratak kući“ će se desiti naredne večeri u Novom Sadu u Firchie Think Tank studiju. Koncerti u trajanju do 60 minuta obe večeri počinju od oko 21:00. U 19:30 na oba mesta su predviđene promocije knjige. „Ogledala Lune“ će tih večeri moći da se kupi po sniženoj ceni, a poklon uz knjigu je CD „Nestvarne stvari“.

Ulaz na oba koncerta je besplatan, uz prethodnu rezervaciju (maksimalno četiri karte po osobi) na servisu Gigs Tix i preuzimanje na prodajnim mestima Gigs Tixa u Beogradu i Novom Sadu, te u Mikser Houseu i Firchie Think Tank studiju.

Organizatori ovog događaja su Društvo ljubitelja popularne kulture kao izdavač pomenute monografije, te Mikser House i Firchie Think Tank studio.

 
 

vesti


Darko Rundek
15. juna na "Tašmajdanu"
Povodom 20 godina od izlaska svog prvog samostalnog albuma "Apocalypso" Darko Rundek ponovo je okupio veliki bend za regionalnu turneju koja kreće 15. juna koncertom na stadionu "Tašmajdan" u Beogradu....