26. maj 2017.

 
 
Howe Gelb 20. juna u DOB-u

 
  Howe Gelb, harizmatični lider legendarnog američkog sastava Giant Sand i jedan od najčuvenijih totalnih "otpadnika" u svetu rok muzike, nastupiće 20. juna u Domu omladine Beograda i predstaviti pesme sa nedavno objavljenog albuma "Future Standards".

Ovaj veliki autor spada u začetnike Amerikana žanra i od početka osamdesetih zapanjuje svet fantastičnim rokerskim istupima, albumima i koncertima. Kod nas izuzetno popularni Giant Sand nastupili su u Beogradu na oproštajnoj turneji 2015, kada su oduševili prepun Dom omladine.

Uvek izazovni, Giant Sand i Howe Gelb istinski su inovatori na području na kojem je to najteže - na polju klasičnih rok pesama, kojih su tako puno sami potpisali. Američka alternativna rok scena osamdesetih godina bila je sačinjena od bendova koji su vratili rokenrol njegovim antikorporacijskim osnovama i otrgli ga od suvišne komercijalizacije - Howe Gelb je ovom značajno doprineo, te kao autor koji nikad ne sluša diktate izdavačkih kuća ima vrlo posebno mesto u modernoj rokerskoj mitologiji.

Za mnoge i jedini istinski naslednik Neila Younga, po svim merilima Howe Gelb je vanvremenska pojava, institucija sam za sebe, oličenje umetničke i poslovne kreativnosti i nepredvidljivosti. Posebno voli da sam za klavirom povremeno priređuje intimne nastupe u kojima se emotivna oštrica njegovih pesama još više ističe, a šarmantan, skoro kabaretski nastup, dobija na toplini i dubini u direktnom, nerazblaženom kontaktu sa publikom. Upravo ovo je način na koji će se predstaviti beogradskoj publici promovišući najnoviji, nedavno objavljeni solo album, odgovarajućeg imena: "Future Standards / Standardi budućnosti". Howe Gelb će ovom prilikom prošetati kroz svoju jedinstvenu karijeru plus nekoliko neočekivanih obrada, kao i uvek, dajući nam pun uvid u to šta je najbolja Amerikana na svetu.

Ulaznice su u pretprodaji preko EVENTIM mreže, po ceni od 1000 dinara.

 
 

iz arhive


Giant Sand
29.11.2015.
Dom omladine BeogradaHowea Gelba gledao sam sad već davne 2006. godine na solo nastupu u Velikoj Sali Doma Omladine. Posle 9 godina on se vratio u Beograd da sa sadašnjom postavkom matične mu grupe Giant Sand promoviše ovogodišnji album "Heartbreak Pass"...