21. jun 2017.

 
 
10 godina izložbe koncertne rock fotografije

 
  Novo izdanje izložbe koncertne rock fotografije ROCK MOMENTI, autora Anamarije Vartabedijan i Stanislava Milojkovića, možete videti u Umetničkoj galeriji „Stara Kapetanija“ u Zemunu (Kej oslobođenja 8). Otvaranje izložbe je 21. juna u 20h.

Anamarija Vartabedijan i Stanislav Milojković ovom izložbom proslavljaju deset godina svoje zajedničke izlagačke aktivnosti.
Na izložbi će se naći 50 koncertnih rok fotografija velikog formata nastalih u protekle dve godine. ROCK MOMENTI su se do sada predstavili šesnaest puta sa izložbom u regionu a pet puta u Beogradu. Novo izdanje izložbe koncertnih rock fotografija možete videti u Umetničkoj galeriji "Stara Kapetanija" u Zemunu od 21. juna do 02. jula 2017.

"Koncertna rok fotografija je naš način na koji beležimo i tumačimo drugačiji pogled na svet, unoseći u nju svoj doživljaj, osećajnost i deo svoje duše. To je naša mogućnost za samoizražavanje i upućenost ka svetu, a u isto vreme je i autentična prezentacija događaja, stvarnih pojava, portreta, snažnih ličnosti i identiteta, kao i širokog raspona različitosti. Koncertne fotografije su zapisi dragocenih trenutaka nama vidljivog sveta nastali metodom naturalističke dokumentacije: nenamešteni, nerežirani, snimljeni u datim okolnostima i pod datim osvetljenjem.Svojim dokumentarno-umetničkim radom i desetogodišnjom zajedničkom izlagačkom aktivnošću želimo da skrenemo pažnju na rokenrol kao jedinstvenu i prezentnu kulturnu i društvenu pojavu. Nastojeći da spojimo sliku i posmatrača, dozivamo prepoznavanje i osećanje prisutnosti kod svoje publike pred trajno zabeleženim momentom autentičnog muzičkog izvođenja. Takođe, svojom kontinuiranom izložbenom aktivnošću dokazujemo da koncertna rok fotografija može da pronađe svoje mesto kao izloženo umetničko delo u institucijama kulture, galerijama i muzejima.
", izjavila je povodom izložbe Anamarija Vartabedijan.

ANAMARIJA VARTABEDIJAN je rođena 1974. u Beogradu. Diplomirala je slikarstvo na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu januara 1998. godine. Novembra 2001. je magistrirala na slikarskom odseku - smer mozaik, kod prof. Branka Miljuša, FLU u Beogradu. Zvanje Master dizajner (grafički dizajn) stekla je na Fakultetu za umetnost i dizajn u Beogradu, septembra 2014. godine. Od 2015. godine je doktorand na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu.
Profesor je na Visokoj školi strukovnih studija Beogradska politehnika. Član je ULUS-a i ULUPUDS-a. Član je Umetničkog saveta ULUPUDS-a od 2012. godine.Priredila je trideset i sedam samostalnih izložbi u zemlji i inostranstvu od 1995. godine do danas. Osamnaest puta je izlagala sa porodicom Vartabedijan u zemlji i inostranstvu. Grupno izlaže od 1994. na preko sto izložbi.
Bavi se rok fotografijom od 2004. godine. U proteklih deset godina je sarađivala sa mnogim poznatim muzičkim grupama iz regiona, muzičkim listovima i internet portalima. Urednik je fotografije u web magazinu – www.davidsubrock.com i fotograf-saradnik za Hit stranu „Politikinog zabavnika“. Službeni je fotograf muzičkih grupa: Neno Belan i Fiumens, Goblini, S.U.S. i PSI. Član je žirija Međunarodne izložbe Rok fotografije 2013 i 2015. godine. Pokretač je projekta ROK MOMENTI - izložbe rok fotografije realizovane šesnaest puta od 2006. godine do danas.
Dobitnik je više stručnih priznanja od 1996. godine do danas.

STANISLAV MILOJKOVIĆ je rođen 1966. godine u Beogradu. Fotograf je i urednik fotografije u beogradskom listu „Danas”. Već tri decenije beleži atmosferu i dešavanja na rokenrol koncertima. Sarađivao je sa omladinskom štampom širom nekadašnje Jugoslavije, kao i sa mnogim muzičkim grupama čije omote i potpisuje. Poslednjih godina sarađuje sa većim brojem internet portala.Od 2014. godine objavljuje fotografije u okviru Hit strane „Politikinog zabavnika”. Veliki broj njegovih fotografija ilustruje 4. dopunjeno izdanje knjige Petra Janjatovića „Ex-Yu rock enciklopedija: 1960−2015”. Priredio je preko trideset samostalnih izložbi fotografija. Dobitnik je Gran-prija na Međunarodnoj izložbi rok fotografije „Gitarijada 2007” u Zaječaru. Radio je u žiriju Međunarodne izložbe Rok fotografije 2013. i 2015. godine. Priredio je preko 30 samostalnih izložbi u zemlji i inostranstvu...


 
 

vesti


Red Snapper
16. septembra u DOB-u
Red Snapper koncertom u Domu omladine Beograda 16. septembra proslaviće dvadesetu godišnjicu svog remek dela - albuma “Prince Blimey”. Posle senzacionalnog prvog koncertnog predstavljanja na Beogradskom džez festivalu....