16. avgust 2017.

 
 
Humanitarni koncert Eve Braun i prijatelja

 
  Posle više od tri godine Eva Braun će ponovo nastupiti u Beogradu 07. septembra u Domu omladine (21h) na humanitarnom koncertu pod nazivom "Neko kao ti..." a na bini će im se priključiti Gile, Koja, Kole...

Humanitarni koncert pod nazivom ,,Neko kao ti…” pod pokriteljstvom Nacionalne organizacija za retke bolesti Srbije (NORBS) i DMD Srbija organizuje se u cilju prikupljanja sredstava za unapređenje nege i lečenja obolelih od Dišenove mišićne distrofije.

Dišenova mišićna distrofija (skraćeno DMD) je jedna od najčešćih retkih neuromišićnih bolesti od koje isključivo boluju dečaci. Karakteristika ove bolesti je ubrzano propadanje mišića usled nedostatka proteina distrofina u organizmu.

Bolest se javlja kod jednog od 3.500 muških novorođenčadi, a procenjuje se da u Srbiji od Dišenove mišićne distrofije trenutno boluje više od tri stotine dečaka.

7. septembar se svuda u svetu obeležava kao Međunarodni dan borbe protiv Dišenove mišićne distrofije.

U četvrtak, 7. septembra, Eva Braun će konačno izaći pred prestoničku publiku uz brojne prijatelje i humani povod.

Binu Doma omladine Eva Braun deliće sa:
Giletom (Električni orgazam),
Kojom (Disciplin A Kitschme),
Koletom (Veliki prezir),
Mikijem Ristićem (Darkwood Dub),
Gvozdenom (Kristali),
Ognjenkom Lakićević i Nikolom Berčekom (Autopark),
Sergejem Trifunovićem,
i grupama Ničim izazvan i Magic Bush.

Ulaznice za humanitarni koncert Eva Braun i prijatelji - ,,Neko kao ti..." dostupne su po ceni od 1.000 dinara na svim Eventim prodajnim mestima širom zemlje.

Fotografija - Ana V. Danilović

 
 

vesti


Skandinavski specijal na BŽF-uMats Ejlertsen „Rubikon“, Jan Lundgren with Mattias Svensson & String Quartet, Jakob Bro Trio i Marijus Neset Kvartet su izvodjači koji će svakako privući veliku pažnju publike 33. Beogradskog džez festivala....