25. septembar 2017.

 
 
Veče lirskog klavirskog džeza na 33. BDŽF

 
  U okviru programa 33. Beogradskog džez festivala Volfert Brederod Trio nastupiće u subotu, 28. oktobra od 19:30č u Velikoj sali Doma omladine Beograda. Koncert je realizovan uz podršku Ambasade Kraljevine Holandije u Srbiji.

Holandski pijanista Volfert Brederod (Wolfert Brederode) vraća se na beogradski džez festival posle izuzetnog koncerta u kvartetu 2009. godine. Ocenjen kao jedno od velikih otkrića, zahvaljujući svojoj osećajnoj muzici sa stavom, Volfert je u međuvremenu izrastao u zrelog umetnika, svakako najzapaženijeg u svojoj generaciji holandskih džez stvaralaca. Ono što je još važnije, jeste činjenica da je njegov rad zapravo jedan od onih koji označavaju duh vremena i nude okrenutost intimi u vremenu kad se čini da je kroz sveprisutne medije i ono naše najprivatnije postalo javno.

Muzički izraz Volferta Brederoda (1974) obeležava prefinjeno i fokusirano izvođenje, sklonost ka prirodnom toku muzike, otvorenost prema raznim stilovima i neumorno istraživanje novih horizonata. Kroz mnoge saradnje sa lokalnim veličinama, kao što je Juri Honing, međunarodne projekte, kao i radove za pozorište i film, izgradio je prepoznatljiv, autentičan stil. Komercijalno sve uspešniji i od kritičara sve priznatiji, na petnaest izdanja što beleže njegov zvuk u različitim muzičkim kombinacijama, Volfert se predstavlja kao izuzetno osetljiv umetnik koji nam uspešno otkriva tajne džez vizije za novi milenijum.

U Beogradu će predstaviti novi trio u kome su još Guli Gudmonson i Jasper van Hulten, sa kojim je prošle godine objavio izvanredan, naglašeno lirski album „Black Ice“ za produkciju ECM.

Ulaznice su u prodaji preko EVENTIM mreže.

Foto - Peter Van Breukelen
 
 

vesti


The Residents ponovo
u Beogradu!
Preko četrdeset godina The Residents se smatraju najmisterioznijim ikonama avangardne muzike. Ponikli u okvirima kalifornijske andergraund umetničke scene tokom sedamdesetih godina 20. veka, prvobitno su bili viđeni kao otkačeno-satirični rok band....