27. septembar 2017.

 
 
Superheroji nove muzike na Jazz Festu

 
  JACK Quartet je ansambl koji je u poteklih desetak godina postao nezaobilazan u repertoaru najznačajnijih dvorana širom sveta. Beskompromisne i besprekorne interpretacije osigurale su im brojne nastupe i popunjen koncertni raspored do maja naredne godine.

Britanski Guardian je njihovo muziciranje opisao “izvedbom koja oduzima dah”, Boston Globe ih je proglasio “superherojima nove muzike” dok članovi JACK Quarteta nastavljaju oduševljavati publiku širom sveta svojom virtuoznošću. Washinton Post je komentirao da “ovaj gudački kvartet svaku kompoziciju koju izvodi čini uzbudljivo vitalnom”.

Na sarajevskom koncertu 1. novembra, kvartet kojeg čine violinisti Chris Otto i Austin Wulliman, violista John Pickford Richards i čelista Jay Campbell, izvešće dela, kako sami kažu, jednog od njihovih najbližih i najdražih kompozitora i saradnika Johna Zorna a na repertoaru je svetska premijera nove Zornove kompozicije The Unseen, potom vatreni Necronomicon, dok će se JACK Quartetu u izvedbi The Obscure Object of Desire pridružiti i pijanista Stephen Gosling.

Ulaznice za koncert JACK Quarteta u okviru XX1. Jazz Festa Sarajevo i programa Musick and Magick, mogu se kupiti ili rezervisati po pretprodajnim cenama na www.jazzfest.ba.
 
 

vesti


James Blood Ulmer
prvi put u Sarajevu!
James Blood Ulmer, legendarni je američki jazz i blues gitarista, koji će publiku XX1. Jazz Festa Sarajevo svojim solo koncertom 4. novembra odvesti na putovanje kroz vreme, nazad u davna vremena delte Mississippija, ali i napred, u svet free jazz improvizacije i “harmolodičnog” bluesa. ...