29. septembar 2017.

 
 
Austrijanci dolaze!

 
  Čudesna svestranost i kreativna energija gotovo prevelika za scenu, ali dostatna i za plesni podijum – ovako muzički znalci opisuju Kompost 3, mladi austrijski bend koji će publika XX1. Jazz Festa Sarajevo imati priliku da upozna 3. novembra na koncertu u Domu policije.

I upravo važnost festivala i jeste u anticipiranju trendova i prepoznavanju novih sudionika muzičke scene koji će tek postati važnim imenima na međunarodnom planu. Četiri muzičara koji su zajedno počeli stvarati 2009. godine u studentskom stanu u trećem bečkom becirku izrasli su u jedan od najzanimljivijih austrijskih bendova.

Prvi album objavili su pre sedam godina, usledili su brojni nastupi i Evropi i Americi, još dva diskografska izdanja te aktuelni album Ballads For Melancholy Robots koji je hvaljen i od publike i od kritike. U 2014. godini Kompost 3 je osvojio Bremer Jazz Prize, nemačku nagradu koja se dodeljuje svake dve godine a te godine je dodeljena u kategoriji Groove Jazz.

“Kompost 3 je divno inventivan, riskantan i zabavan”, napisao je nemački DrumHeads za ovaj bend čija muzika nudi poseban muzički doživljaj i pravi roller-coaster emocija – Kompost 3 je i vatren i simpatičan i žestok, ponekad i zapanjujući, a njihovoj muzici teško se može odoleti.

Ovo je prvi bend iz Austrije koji će nakon dužeg vremena biti predstavljen na Jazz Festu. Ulaznica za Kompost 3 čiji je koncert planiran za 3. novembar u 22.30 važi i za koncert trija Hermia-Ceccaldi-Darrifourcq koji će nastupiti isti dan, takođe u Domu policije u 21.00.

Ulaznice se mogu se kupiti ili rezervisati po pretprodajnim cenama na www.jazzfest.ba.

 
 

vesti


James Blood Ulmer
prvi put u Sarajevu!
James Blood Ulmer, legendarni je američki jazz i blues gitarista, koji će publiku XX1. Jazz Festa Sarajevo svojim solo koncertom 4. novembra odvesti na putovanje kroz vreme, nazad u davna vremena delte Mississippija, ali i napred, u svet free jazz improvizacije i “harmolodičnog” bluesa. ...