9. oktobar 2017.

 
 
Avangardna džez eksplozija

 
  Sudar najuzbudljivijih savremenih avangardnih džez umetnika sa dve strane Atlantika dogodiće se 29. oktobra na 33. Beogradskom džez festivalu u sali Amerikana Doma omladine Beograda.

Veče vulkanske energije i drugačijih harmonija otvoriće u 23.00 strasni Rodrigo Amado i njegov Motion Trio iz Portugala, a nastaviće iza ponoći izuzetni američki vizionar Peter Evans sa svojim bendom.

Rodrigo Amado Moušn Trio (Rodrigo Amado Motion Trio) laureat je priznanja za najbolji album 2015. godine u anketi najuglednijeg portala za fri-džez i improvizovanu muziku Free Jazz Collective. Publika beogradskog džez festivala već je navikla da potencijalno najveća, a svakako najvatrenija otkrića, dolaze iz Portugala, čija scena kao da svake godine iznedri po jedno ime vredno pamćenja. Saksofonista Rodrigo Amado najupečatljiviji je tamošnji predstavnik improvizovane muzike i već godinama daje svoj doprinos savremenoj evropskoj sceni, a Motion Trio je njegov omiljeni sastav poslednjih godina, povremeno uključujući kao goste istaknute svetske soliste, poput tromboniste Džeba Bišopa i trubača Pitera Evansa.

Koncert je realizovan uz podršku Ambasade Portugala u Srbiji i Instituta Kamoeš.U produžetku programa predstaviće se Piter Evans Ansambl (Peter Evans Ensemble) - ekskluzivno gostovanje ovog sastava otvara novo poglavlje u karijeri uzbudljivog inovatora Pitera Evansa kao bendlidera i kompozitora, ističući njegova narasla zanimanja za multidimenzionalne orkestarske muzičke strukture. Elitni ansambl uvaženih američkih avangardista predstavlja pravi kamerni orkestar za 21. vek, kombinujući stroge partiture, dramatičan spoj električnih i akustičnih zvukova, i izvođačku energiju koja prenosi uzbudljivu emociju i pre svega iskrenost.

Koncert je realizovan uz podršku Ambasade SAD u Srbiji.Ulaznice su u prodaji preko EVENTIM mreže i na Blagajni Doma omladine Beograda, po ceni od 1000 dinara. Važe za oba koncerta.
 
 

vesti


Austrijanci dolaze!Čudesna svestranost i kreativna energija gotovo prevelika za scenu, ali dostatna i za plesni podijum – ovako muzički znalci opisuju Kompost 3, mladi austrijski bend koji će publika XX1. Jazz Festa Sarajevo imati priliku da upozna 3. novembra...