27. oktobar 2017.

 
 
Sećanje na Milana i EKV u Domu omladine

 
  Peti tradicionalni koncert Dece iz vode posvećen Milanu Mladenoviću, biće održan 4. novembra u Domu omladine Beograda, u sali Amerikana.

Deca iz vode su EKV tribute band i projekat nastao pre četiri godine u Beogradu sa idejom da se koncertno obeleži sećanje na Milana Mladenovića, EKV i njihov opus. Jedno od glavnih obeležja ovog benda je što to što su jedini tribute istovetan nekadašnjoj EKV postavi. U ulozi Milana Mladenovića, kao vokal i gitara, je Zoran Mladenović, a na Margitinom mestu ponosno stoji već afirmisana mlada umetniica, klavijaturstkinja Luna Škopelja. Bas gitaru svira Lazar Ostojić a bubnjeve Nikola Rajović.

Nastup Dece iz vode 4. novembra biće njihov prvi pohod na Dom omladine Beograda, instituciju u koju se ulazi upravo preko Platoa Milana Mladenovića.

Zato su ovoga puta pripremili do sada neviđen dupli program: električni i akustični EKV blok! I Milan Mladenović je sa Margitom Stefanović imao običaj da nastupa unplugged, te će peti tradicionalni memorijalni koncert Dece iz vode biti dopunjen i akustičnim setom.

Specijalni gost Dece iz vode biće i Aleksandar Žikić, pisac, novinar i rok kritičar - autor knjige ,,Mesto u mećavi - priča o Milanu Mladenoviću". Od njega će posetioci čuti zanimljive priče o Milanu i svim njegovim fazama stvaralaštva, sa posebnim akcentom na Milana kao umetnika, na vreme i društvo u kojem je stvarao.

Energija i emocija koju Deca iz vode emituju sa bine je vrlo intenzivna, a atmosfera u publici euforična. To se dokazalo na svakom njihovom nastupu. A nastupi su brojni. Upoznali su se sa publikom širom regiona. Muzička i stručna javnost Decu iz vode često opisuje kao najbolji i najverniji tribute bend, koji je ikada postojao, budući da su najbliže prišli originalu.

Ulaznice po ceni od 500 dinara dostupne su na blagajnama Eventima i DD tickets-a, kao i u kafeu Šikarica (Skadarska 22) i u Felix Shopu (TC Sremska, I sprat).

Foto - Aleksandar Zec

 
 

vesti


Fujiya & Miyagi 2. novembra u ElektropioniruBrajtonski sastav Fujiya & Miyagi svoju mešavinu krautrocka, "pametne elektronske muzike", hitičnog elektro-popa i post-punk disko zvuka predstaviće beogradskoj publici u četvrtak 02. novembra u Elektropioniru ...