02. novembar 2017.

 
 
Završni dan specijalnog programa Musick and Magick

 
  Drugi novembar, treći festivalski dan XX1. Jazz Festa završni je dan specijalnog programa Musick and Magick kojim Jazz Fest prezentuje muziku Johna Zorna a na programu je šest nastupa na ukupno četiri koncerta, od kojih će tri biti održana u Domu policije a jedan u Sarajevskom ratnom teatru.

U 19.00 nastupa violončelista Erik Friedlander koji će održati polusatni solo koncert predstavljajući Volac a nakon njega polusatnim programom predstaviće se i duo izuzetnih gitarista Juliana Lagea i Gyana Rileya. Za ovaj koncert u prodaji je jedna ulaznica koja važi za oba koncerta. Takođe i za koncert u 20.00 u čijem prvom delu nastupa pijanista Brian Marsella, a u drugom Nova Express sa vrhunskim muzičarima – pijanistom Johnom Medeskim, vibrafonistom Kennyjem Wollesenom, basistom Trevorom Dunnom i bubnjarom Joey Baronom.

I naredni koncert u 21.00 biće održan u Domu policije. Šestočlani ženski vokalni ansambl izvešće prvu i drugu knjigu Madrigala Johna Zorna, inspirirane poezijom britanskog romantičarskog pesnika Shelleya.

Koncert u SARTR-u počinje u 22.30 a predstavlja Simulacrum sa Johnom Medeskim (orgulje), Mattom Hollenbergom (gitara) i Kennyjem Grohowskim (bubnjevi).

Večeras je i drugo veče klupskog programa Late Nite Stage u Jazzbini gde će nakon nastupa bosanskohercegovačkih i makedonskih muzičara biti organizovan i jam session.

Ulaznice za sve koncerte mogu se kupiti u box officeu u Domu policije od 12.00 do 23.00 i u SARTR-u pola sata pre koncerta.
 
 

vesti


James Blood Ulmer
prvi put u Sarajevu
James Blood Ulmer, legendarni je američki jazz i blues gitarista, koji će publiku XX1. Jazz Festa Sarajevo svojim solo koncertom odvesti na putovanje kroz vreme, nazad u davna vremena delte Mississippija, ali i napred, u svet free jazz....