27. novembar 2017.

 
 
Vrhunski mađarski džez sa balknaskim šmekom

 
  Da džez u Srbiji postaje jedan od popularnijih žanrova govori sve veći broj festivala i pojedinačnih koncerata domaćih i stranih muzičara. Tako će 28. novembra, sa početkom u 20:30, u Velikoj sali Studentskog kulturnog centra u Beogradu koncert održati mađarski sastav Borbély Mihály Balkán Jazz Project, i time zaokružiti svoju balkansku turneju.

Sastav predvodi čuveni mađarski saksofonista i klarinetista Mihalj Borbelj, koji je svirajući u grupama Quartet B i Vujicsics Ensemble našao zajednički muzički jezik sa muzičarima koji će na najuspešniji način spojiti zvuke Karpatskog basena, Balkana i džeza. Na koncertima često nastupaju značajni gosti poput Tedosija Spasova i Marka Markovića, a prvi album "Mihály Borbély Balkan Jazz Project feat Theodossi Spassov - Live at Fono"; je skrenuo pažnju publike i kritike. U sekstetu, uz vođu sastava nastupa i cimbalista svetske klase Mikloš Lukač, kojeg je publika u Srbiji već imala priliku da vidi na nekoliko džez festivala, kako u formi trija, tako i sa Kalmanom Balogom.

Ulaznice se već sada mogu kupiti po ceni od 300 dinara u Klubu SKC-a.
Koncert je ostvaren u saradnji sa Udruženjem Ring Ring i Institutom
Collegium Hungaricum Beograd.

 
 

vesti


Novi album grupe On TourAmmonite Records (Srbija) i The Stone House Production (IItalija) zajedničkim snagama objavili su treći album grupe On Tour, jednog od najcenjenijih sastava regionalne indie-folk scene, pod nazivom Don’t It Make You Want To Go Home...