Band Of Horses – Infinite Arms

20. jul 2010.

 
 

Ocena: 9/10

Izdavač:

Fat Possum

Godina:

2010

Format:

Album, CD

Trajanje:

45 minuta / 12 pesama

 
  Sigurno vam se dešavalo da slučajno pustite muziku vama ne baš poznate grupe, onako čisto informacije radi i - desi se čudo!

Muzika vas toliko privuče, da taj album/cd/mp3 slušate ponovo i ponovo i počnete da izluđujete sve oko sebe. Ne obazirete se na povike: “Dosta, stavi nešto drugo, pa ima i druge, bolje muzike!“ već slušate i slušate jer ste u tom trenutku postali deo nje a i ona deo vas.
Slično se i meni desilo sa novim albumom grupe Band of Horses. Iako im je ovo treći album nisam baš preterano obraćao pažnju na njih. Po informacijama i letimičnom preslušavanju, prva dva albuma su im bila nešto drugačija iako je  melodičnost pesama prisutna i na njima.
Novi album je ipak poprilično različit od prethodnih. Od prve pesme "Factory" grupa vas uvlači u svoj  „sunčani“ zvuk, sa višeglasnim pevanjem, harmonijama, country prizvukom i melotronom pride. Već sledeća "Compliments" je poprilično čvršćeg zvuka, dok "Laredo" ima tipičan zvuk najboljih radova Neil Younga. Tu vas Band of Horses hvataju i ne puštaju. "Blue Beard" je sporija i kao da čujete The Beach Boys u najboljem izdanju.
Pokušajte da se oduprete pesmama "Way Back Home" i "Older", zvonkom tenoru pevača Billa Bridwella i tananoj pratnji grupe, koja plete zarazne melodije i vodi vas sve dalje ,dalje u "Endless Summer" koji nikada ne prestaje.
A kada pomislite da ste otplovili daleko, oni vas vrate energičnom "NW Apartment" i zarobe završnom "Neighbor".
Zvuk im je retro, pevač izgleda poprilično staromodno sve sa onom svojom bradom, ma oni uopšte nisu „cool“, a opet prepuštate se njima  ponovo i ponovo, kao i ja, preslušavate album Infinite Arms.
Predivno!

P.S. Ako se i dalje dvoumite pogledajte na Youtube-u snimke iz emisije "Later with Jools Holland". Sve će vam biti jasnije!

slobodan vlaketiĆ

 
 

recenzije


Devo
Something For Everyone
(Mercury Records)

Arti & Mestieri
First Live In Japan
(MoonJune Records)

Teenage Fanclub
Shadows
(Pema/Merge)

LCD Soundsystem
This Is Happening
(Virgin Records)

Kajkyt
Krst
(Wire Globe r./Chmafu N../God r)

Paul Weller
Wake Up The Nation
(Island)

Roky Erickson
True Love Cast Out All Evil
(Anti)

Johnny Cash
American VI: Ain’t No Grave
(Lost Highway)

Karneval
Izgubljene himne
(PGP RTS)

Beppe Crovella
What's Rattling On The Moon
(MoonJune Records)

Massive Attack
Heligoland
(Virgin Records)