26. decembar 2017.

 
 
"Novogodišnji koncerti u devet"

 
  Muzička kuća Metropolis (Makedonska 21) otvara novu 2018. godinu muzičkom manifestacijom "Novogodišnji koncerti u devet", u okviru koje će prvi nastupiti Magic Bush (01.01.2018.) i FISH IN OIL (02.01.2018.).

U ponedeljak, 1. januara, u 21h nastupa bend Magic Bush orijentisan ka brit rock i power pop zvuku. Grupu su 2015. godine osnovali Damjan Dašić i Marko Ćalić koji su zajedno radili sa sastavima Bestbeat, Rubber Soul Project, Breeze i Vampiri. Damjan je, kao bubnjar, bio član grupa E-Play i Pressing, a radio je i kao muzički snimatelj i producent. Učestvujući na snimanju prva dva albuma grupe Sinestezija, počela je muzička saradnja sa Vladimirom Jevtićem, čijim će dolaskom, zajedno sa Ivanom Stankovićem, biti kompletirana sadašnja postava grupe.Debi album “First...”, izdanje Metropolis Music, sadrži 12 pesama i snimljen je u beogradskom Studiju O. Muzičari koji su činili prvu postavu i komponovali pesme za debi album su: Damjan Dašić, Marko Ćalić, Nikola Dundjerović i Vitomir Milićević. Kako je u pitanju postava sačinjena od multiinstrumentalista, na snimanju prvog albuma nisu bile jasno podeljene uloge, već je vokalna i instrumentalna podela izvršena prema onome šta je za snimanje određene pesme zvučalo najbolje. Album je sniman u periodu 2015-2016. godine, a muzički producenti izdanja su Damjan Dašić i Oliver Jovanović. Ceo album je otpevan na engleskom jeziku, a kao gosti se pojavljuju : Jamal Al Kiswani (sax), Branko Kosar (klavijature), Mirko Tomić (pedal steel), Vladimir Banovčanin i Ivan Kadelburg (prateći vokali). Od polovine 2016. godine, zbog obaveza prema drugim projektima, umesto Nikole i Vitomira, novu postavu upotpunjuju Vladimir Jevtić (bubnjevi) i Ivan Stanković (bas gitara). Magic Bush, trenutno, na koncertima promovišu svoj autorski rad, kao i muziku pod čijim uticajem komponuju, a u januaru 2017. godine su, ponovo, u Studiju O, otpočeli snimanje pesama koje će činiti drugi album.U utorak, 2. januara, u 21h nastupa FISH IN OIL grupa koja izvodi eklektičnu autorsku instrumentalnu muziku koja koketira sa različitim muzičkim stilovima, surf-om, filmskom muzikom, blues-om, free jazz-om, punk-om, slobodnom improvizacijom, rock'n'roll-om. Grupa u različitim postavama postoji od 1993. godine. Album “3 ključa” su objavili za Metropolis Jazz.

FISH IN OIL trenutno nastupaju u sastavu:

Veljko Nikolić - Papa Nik - perkusije
Tom Fedja Franklin - bubanj
Branislav Radojković - kontrabas, bas gitara
Bratislav Radovanović - gitara
Dušan Petrović – saksofon

Cena ulaznice za veče je 500 dinara, a u nju je uključen koktel dobrodošlice!

 
 

koncerti


Lačni Franz
Dom omladine Beograda
22.12.2017.Jučerašnji koncert grupe Lačni Franz bio je kruna mojih koncertnih dešavanja u ovoj 2017-toj godini. Moji ljubimci od samih početaka, davne 1979. godine, nisu me ni sinoć razočarali. Naprotiv!