27. decembar 2017.

 
 
Kraftwerk u Sarajevu

 
  Legendarna nemačka grupa Kraftwerk, pioniri i heroji elektronske muzike, nastupiće 25. februara 2018. u Sarajevu (dvorana Mirza Delibašić), u okviru njihove svetske 3-D turneje.

Njihovi koncerti širom sveta su poznati po izvrsnim živim nastupima a spoj su jedinstvene i futurističke muzike i 3-D video projekcija koji publici nude veličanstven multimedijalni spektakl. Kraftwerk već decenijama postavlja standarde u korišćenju i razvoju novih tehnologija a njihovi su nastupi i u 21. veku savremeni, moderni i napredni, kao da dolaze iz budućnosti.

Vrhunska produkcija koja prati Kraftwerk na turneji, u Sarajevo dolazi sa konvojem kamiona opreme i 18 metara širokim video zidom, uz sjajnu razglasnu i svetlosnu opremu, što obećava jedinstven i neponovljiv koncertni doživljaj za sve one koji dodju na njihov nastup. Posetioci će na ulazu u dvoranu dobiti 3-D naočare.

Kraftwerk je po opštem mišljenju jedan od najznačajnijih bendova u istoriji popularne muzike a sarajevski koncert koji će biti održan 25. februara u dvorani Mirza Delibašić biće ujedno i prvi 3-D koncert ikada organizovan u Bosni i Hercegovini.

Pre Sarajeva, Kraftwerk će nastupiti u ljubljanskoj dvorani Tivoli (22.02.2018.) i beogradskoj Areni (24.02.2018.). Karte za sarajevski koncert, koji organizuje agencija Gramofon, mogu se kupiti u sistemu kupikartu.ba po early bird ceni od 34 KM.

Promo photo - Peter Boettcher

 
 

koncerti


Lačni Franz
Dom omladine Beograda
22.12.2017.Jučerašnji koncert grupe Lačni Franz bio je kruna mojih koncertnih dešavanja u ovoj 2017-toj godini. Moji ljubimci od samih početaka, davne 1979. godine, nisu me ni sinoć razočarali. Naprotiv!