09. mAJ 2018.

 
 
Yo La Tengo premijerno u Beogradu!

 
  Ostalo je još nekoliko dana do nastupa benda Yo La Tengo 12. maja u Domu omladine Beograda, koji će, bez sumnje, obeležiti prvi deo koncertne godine kod nas.

Evropski deo turneje, trio iz Hobokena započeo je svirkom u Dablinu, zatim su se ređali nastupi po Velikoj Britaniji (Glazgov, Mančester, Birmingem, Lids, London), Amsterdamu, a u toku je mini turneja po Nemačkoj, nakon koje će se preseliti u regionalne okvire.

Bend će u subotu 12. maja nastupati u Beogradu i ovo će, pored zagrebačkog koncerta koji je na programu dan ranije, biti jedini njihov nastup u čitavom regionu. Posle Budimpešte, 13. maja uslediće niz svirki po zapadnoj Evropi, da bi se poslednjeg dana maja otisnuli na severnoamerički kontinent.

U Evropu se vraćaju sredinom jula kada će održati niz festivalskih svirki, a nakon toga putuju u Japan gde imaju tri zakazana nastupa.Premijerni nastup u srpskoj prestonici Yo La Tengo će održati u Domu omladine, a karte za taj koncert mogu se nabaviti na sledećim prodajnim mestima: Eventim Serbia, GIGS TIX, DD Tickets, FELIX Shop i TC Sremska (II sprat, radno vreme: 12–20h). Cena ulaznice iznosi 2800 dinara, dok na dan koncerta za kartu treba izdvojiti 3200 dinara.

Sam koncept predstojećeg nastupa sastojaće se iz dva seta, prvi, nešto tiši u trajanju od 45 minuta, nakon čega će uslediti polučasovna pauza, da bi se zatim nastavilo sa drugim, bučnijim setom koji će trajati između 70 -75 minuta. Nakon regularnog dela koncerta predviđen je petnaestominutni bis.

Konačna satnica:
19:00 Ulaz
20:00 - 21:00 Prvi set (tiši)
21:15 - 22:30 Drugi set
Bis

Prošlog meseca, trio iz Hobokena objavio je petnaesto studijsko izdanje u karijeri “There’s a Riot Going On” za Matador Records. Novi album nasleđuje ploču “Stuff Like That There” iz 2015., međutim, tehnički ovo je prvo izdanje sastavljeno isključivo od autorskih pesama nakon izdanja “Fade” iz 2013. godine. .

Uprkos ograničenom uspehu u mejnstrimu, Yo La Tengo su nazvani “najvažnijim bendom kritičara” i uživaju kultni status među fanovima. U gitarskoj indi muzici ćete teško pronaći grupu koji zvuči toliko prirodno i kada svira džez, elektroniku, bosanovu, pop, soul i pank. Drugi bendovi pričaju kako se konstantno menjaju i eksperimentišu sa zvukom – Yo La Tengo ne pričaju, oni to rade!

 
 

vesti


Rambo se priključio koncertu "Hajde sanjaj me sanjaj"Legendarni Rambo Amadeus pridružio se muzičarima koji će povodom 60. rođendana Vlade Divljana nastupiti 10. maja (20:30) na koncertu “Hajde sanjaj me, sanjaj” u beogradskom Sava centru. Na koncertu će nastupiti ...