27. februar 2020.

 
 
Letu Štuke na Kontaktu 2020

 
  Legendarna bosanskohercegovačka grupa predvođena istaknutim autorom Dinom Šaranom imaće svoj premijerni nastup u SubBeernom centru na četvrtom Kontaku u subotu, 21. marta u 21:00.

Premijerni u smislu da su Letu Štuke u poslednjih nekoliko godina osvajale različite koncertne prostore, ali ne i Cetinjsku ulicu, poznatiju kao Music'n'Art Distict. 

Šaranova lirika, vrlo intimna, jezgrovita, istinita, uvek aktuelna, hirurški precizno secira društvena stanja i događanja. To je jedan od glavnih razloga koji ovaj bend drži u samom vrhu muzičke scene regiona i zbog kojih važe za miljenike publike. 

Pred nastup na manifestaciji Kontakt 2020 Letu Štuke su objavile i novi video spot za pesmu "Žad". Muzika koju stvaraju Šaran i ekipa bila je primarna inspiracija umetnice Žane Force, koja potpisuje ovaj novi, očaravajući spot, nastao u tehnici ulje na staklu. Dugotrajan ručni proces kroz koji je prošla ne bi bio moguć bez pesme kao duhovnog vodiča. 

Ulaznice su u prodaji na Ticket Vision prodajnim mestima, kao i u kafeu
Šikarica (Skadarska 22, Beograd) po ceni od 1.200 dinara. Na veče koncerta,
na ulazu u SubBeerni Centar, koštaće 1.500 dinara.

Podsećamo, Kontakt je godišnja manifestacija, posvećena muzičkom biznisu, koja već četvrtu godinu okuplja muzičare iz regiona, kao i ostale važne aktere u muzičkom biznisu. Cilj Kontakta je, pre svega, umrežavanje organizatora i promotera regionalnih muzičkih festivala, turističkih udruženja i organizacija, kulturnih centara, klubova, i ostalih radnika u kulturi i umetnosti, koji svakako imaju nezanemarljiv doprinos privrednom razvoju.

U muzičkom delu programa, pored benda Letu Štuke čiji je nastup zakazan za 21. mart u SubBeernom centru, na Kontaktu 2020 nastupiće i Električni orgazam 19. marta u Kombank dvorani; 21. marta u klubu Drugstore priprema se proslava jugoslovenske new wave epohe - nastupiće Paraf, Obojeni program i Artan Lili; 

Posebnost ovogodišnjeg Kontakta biće i koncert koji će biti priređen 20. marta u Hali sportova "Ranko Žeravica" - radi se o koncertu ,,Za Koju”, za što brži oporavak frontmena Disciplin A Kitschme na kojem nastupaju Bajaga i Instruktori, Partibrejkers, YU Grupa sa specijalnim gostima - Radomirom Mihajlovićem Točkom i Nikolom Čuturilom, Čuturom, kao i grupa Straight Mickey and the Boyz.

Foto - Tarih Zahirović

 
 

vesti


Kontakt 2020 - Paraf,
Obojeni program, Artan Lili
Muzički program ovogodišnjeg Kontakta, koji se dešava od 18. do 21. marta 2020. u znaku je proslave 40 godina Novog talasa.Jedni ga smatraju istorijom, koja se vremenom pretvorila u bajku; drugi trenutkom koji je rokenrol na našim prostorima...